۶ مهر ۱۳۹۸، ۱۳:۰۳

با هدف آمادگی در کاهش آسیب حوادث:

مانور دور میزی کارگروه تخصصی امداد و نجات در قزوین برگزار شد

مانور دور میزی کارگروه تخصصی امداد و نجات در قزوین برگزار شد

قزوین- مانور دور میزی مشترک کارگروه تخصصی امداد و نجات، آموزش های همگانی و کارگروه تخصصی امداد و نجات در پدافند غیرعامل در قزوین برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مانور دور میزی مشترک کارگروه تخصصی امداد و نجات و آموزش های همگانی و کارگروه تخصصی امداد و نجات در پدافند غیرعامل پیش از ظهر شنبه در محل جمعیت هلال احمر استان قزوین برگزار شد.

در این مانور که حسن آصفی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان، قدرت الله مهدی خانیمدیرکل مدیریت بحران استان، هاشمی معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر و نمایندگان دستگاههای اجرایی حضور داشتند پس از نمایش فیلم حادثه انفجار در قطار در مسیر نیشابور که منجر به کشته شدن ۳۰۰ نفر شد نمایندگان دستگاهها تحلیل و دیدگاه خود و نقش ادارات مربوط خود را در این حوادث بازگویی کردند.

حکمت الله هاشمی معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان قزوین در این مانور اظهارداشت: جلسه با نگاه مانور دور میزی برگزارش شده تا چند حادثه مهم سالهای اخیر را مورد بررسی قرار داده و بتوانیم چالش ها و مشکلات و نواقص را شناسایی کرده و از آن درس بگیریم.

وی بیان کرد: ۵ حادثه پر خطر را شبیه سازی کرده و دیدگاه نمایندگان دستگاهها را مورد ارزیابی قرار داده و برای آن تصمیم خواهیم گرفت.

هاشمی بیان کرد: برای مهارت افزایی و کسب تجربه از حوادث و برگزاری مانورهای دور میزی نیازمند مشارکت حداکثری همه ارگانها هستیم و بایستی همه کارگروهها همکاری کنند.

وی با اشاره به برخی تجارب حادثه انفجار در قطار در ایستگاه نیشابور اظهارداشت: کارکردهای دستگاههای متولی در این حادثه بررسی شده و به نظر می رسد اگر همه دستگاهها بدرستی به رسالت ذاتی خود عمل می کردند تعداد کشته ها و مجروح به حداقل می رسید.

هاشمی گفت: در این حادثه بعد از یک روز انفجار مهیب رخ می دهد و کشته ها افزایش می یابد و به نظر می رسد با جدیت باید نواقص را بررسی کنیم.

معاون امدادو نجات جمعیت هلال احمر استان قزوین تصریح کرد: یک سری بایدها و نبایدها در این حادثه داریم که به نظر می رسد ارزیابی ها خوب صورت نگرفته و اگر مواد انفجاری موجود در ایستگاه قطار مورد ارزیابی درستی قرار می گرفت می توانستیم آن را از محل دور کرده و از انفجار مهیب روز بعد حادثه جلوگیری کنیم.

وی بیان کرد: اگر تخلیه اضطراری هم صورت می کرفت و در مدت ۲۴ ساعت اولیه دو روستای نزدیک محل حادثه از ساکنان آن تخلیه می شد کشته و مجروح کاهش می یافت.

هاشمی اضافه کرد: در این حادثه ادبیات مشترک نداشتند در حالی که باید همه به یک تعریف برسند تا تا هم افزایی بیشتر شود و در حالی که تثبیت منطقه خطر هم انجام نشده و ‌کلید واژه نقطه قرمز و سفید صورت نگرفته شاهد پیامدهای ناگواری بودیم.

وی گفت: مداخلات روان شناختی بلافاصله پس از حادثه باید صورت می گرفت و پاسخگویی به صورت واکنش سریع انجام می شد که رها سازی اورژانسی و نبود فرماندهی واحد، کنترل نشدن از مبدا و مقصد از مشکلات این حادثه بود.

هاشمی اظهارداشت: لازم است برای هر حادثه نسخه خاصی بپیچیم و در این رویدادها کار تیمی مهم است تا اسیب های حوادث به حداقل برسد.

وی اضافه کرد: در این مانور دور میزی تلاش می کنیم تا چالشها بررسی و راهکار عملی ارایه شود تا بتوانیم برای حوادث آینده آماده تر باشیم و خسارات جانی و مالی را کمتر کنیم و در نهایت هم مدیریت بحران استان یک ارزیابی تخصصی خواهد داشت تا با نگاه علمی بتواند راهکار اساسی در خوادث ارائه کند.

در ادامه نمایندگان دستگاههای گروهی دیدگاهها، وظایف دستگاه مربوطه و تحلیل خود از حوادث را ارائه کردند.

کد خبر 4730853

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha